Soltechs dotterbolag bygger Sveriges största solcellsfasad

Soltechs dotterbolag bygger Sveriges största solcellsfasad

ANNONS

Annons

Flera av Soltech Energys dotterbolag har fått i uppdrag att bygga en 3 500 kvadratmeter stor solcellsfasad på en industrifastighet i Jönköping.

– Vi är väldigt stolta över att tillsammans med fem av våra systerbolag i koncernen gemensamt kunna ta oss an ett projekt av den här kalibern. Att bygga det som blir Sveriges största solcellsfasad är en fjäder i hatten för Soltech-koncernen. Men det är även ett ärofyllt uppdrag som bidrar till att både fastighetsägaren och hyresgästen får en framtidsbyggnad där fasaden producerar stora mängder grön energi till verksamheten, säger Rickard Lantz, försäljningschef på Swede Energy.

Förutom Swede Energy kommer Soltechs dotterbolag Fasadsystem, NP Gruppen, Takrekond, Soltech Sales & Support och Provektor att vara delaktiga i projektet. Solenergianläggningen uppförs på Lustgården Ädelmetallen AB:s industrifastighet. Byggstart sker under sommaren och anläggningen beräknas vara färdigställd i slutet av året.

– Fasadsystem är övertygade om att solfasadernas tid är här och att de kommer få en allt större roll i samhällets gröna omställning framöver. Vi märker att intresset för att byta ut traditionellt byggnadsmaterial mot energiproducerande material nu börjar blomma ut på allvar och allt fler fastighetsägare inser att det här är rätt väg att gå. Både för klimatet men även för den egna plånboken, säger Tommie Standerth, vd på Fasadsystem.

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.