ANNONS
Solkraftverk producerar el i Kvarteret Maltet
Foto SKB

Solkraftverk producerar el i Kvarteret Maltet

annons
ANNONS

Stockholms Kooperativa Bostadsförening har investerat i nytt solkraftverk i Hammarby Sjöstad. Kvarteret Maltet har fått 154 solcellspaneler som ska producera el till fastigheten.

– För att minska SKBs klimatavtryck har vi sedan 2014 installerat anläggningar för solenergi, säger Christer Lindoff, driftchef på SKB.

Det nya solkraftverket är en anläggning i storleken 46,2 kW med 154 solcellspaneler, med en yta som motsvarar lite mer än en tennisplan. I snitt kommer det att producera 38 300 kWh/år, vilket motsvarar ca 5,5 % av hela fastighetens gemensamma elanvändning.

– Elen från solkraftverket används till den allmänna elanvändningen, som trapphusbelysning, tvättstugor, hissar, ventilation och värmepumpar, berättar Christer Lindoff.

SKB har sedan tidigare en anläggning i Hammarby Sjöstad, på kvarteret Kappseglingen, men solkraftverk finns också på stockholmskvarteren Muddus, Lillsjönäs och Nya Lillsjönäs. Solkraftverk kommer också att installeras på SKBs kommande nyproduktioner Docenten, Lysosomen och Nockebyskogen.

Sponsrat innehåll från KONE
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.