ANNONS
Skanska bygger ny Lidl-butik i Halmstad

Skanska bygger ny Lidl-butik i Halmstad

annons
ANNONS

Skanska har fått i uppdrag av Lidl Sverige KB att bygga en ny livsmedelsbutik vid Slottsmöllan i Halmstad som ska stå färdig för invigning under första kvartalet 2020.

Den nya butiken blir Lidls tredje i Halmstad. Avsikten är att den ska certifieras enligt BREEAM på näst högsta nivån, Excellent. BREEAM tar ett helhetsgrepp på en byggnads miljöprestanda med målet att strategiskt förbättra byggnaders prestanda genom bland annat ökad energieffektivitet, minskad vattenförbrukning, minskade koldioxidutsläpp och förbättrad inomhusmiljö.

– Vi ser fram emot att samarbeta med Lidl i byggandet av en hållbar matvarubutik. Det är alltid trevligt att samarbeta med kunder som delar våra värderingar, inte minst vad gäller hållbarhet, säger Joachim Hansson, projektchef, Skanska Sverige AB.

Läs mer: Lidl-butik utsedd till världens grönaste nya handelsbyggnad

Lidls nya butik i Halmstad kommer att ha el-laddare för såväl bilar som cyklar. Företaget satsar på infrastruktur av snabbladdare för elbilar och öppnar under 2019 fem nya butiker med snabbladdstationer. Elen kommer från solceller på butikernas tak eller solceller monterade på väderskydden till laddstationerna. Solcellselen kan även täcka upp till 20-25 procent av butikens elbehov. Taket på den nya butiken förses med solceller och sedumbeläggning och det kommer även att finnas ett insektshotell inom området. Lidl har satt upp som mål att ha 200 butiker i landet till 2020.

Läs mer: Lidl-butik ska bli Sveriges första NollCO2-byggnad

Lidl Sveriges butik i Växjö. Foto: Lidl

 

 

Sponsrat innehåll från KONE
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.