Lidl-butik utsedd till världens grönaste nya handelsbyggnad

Lidl-butik utsedd till världens grönaste nya handelsbyggnad

ANNONS

Annons

Lidl Sveriges butik i Växjö tog hem pris för världens grönaste nya handelsbyggnad på BREEAM Awards 2017.

Butiken, som invigdes i slutet av december 2016, har fått det högsta betyget ”Outstanding”. Bland hållbara lösningar vid butiken i Växjö ingår ekozoner, solceller, laddstolpar för gratis laddning av kunders elbilar och elcyklar samt reseinformationstavla i butiken. Byggnaden är också klimatsäkrad via hållbara dräneringssystem och dagvattenmagasin.

Lidls butik sig till toppen bland fem nominerade handelsbyggnader som utvärderats av det internationella miljöcertifieringssystemet. Övriga nominerade i kategorin nya handelsbyggnader var bidrag från Kina, Storbritannien och Spanien. Men det var till sist butiken i Växjö som utsågs till vinnaren under BREEAM Awards den 7 mars i London.

– Lidl Sverige har höga ambitioner och vill vara ledande inom dagligvaruhandeln gällande hållbarhet. Det är därför fantastiskt roligt att vi vunnit BREEAM:s pris för världens grönaste nya handelsbyggnad. Många har kämpat hårt och jobbat både inspirerande och innovativt för att nå hela vägen till en branschledande, grön butik. Vinsten ikväll är ett fint kvitto till alla på att vi lyckats, säger Johan Augustsson, fastighetsdirektör Lidl Sverige.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.