ANNONS
SGBC rekryterar certifieringsspecialist
Sangita Das Foto Anders Johansson / Sweden Green Building Council

SGBC rekryterar certifieringsspecialist

annons
ANNONS

Sweden Green Building Council utökar organisationen för att möta efterfrågan på certifieringar. Fyra nya personer har rekryterats, bland annat en certifieringsspecialist inom LEED.

Ökade hållbarhetssatsningar inom bygg-, arkitektur- och fastighetssektorn gör att organisationen satsar på att förstärka arbetsstyrkan.

– Vi ser att både kommuner, arkitektkontor, bygg- och fastighetsaktörer kraftsamlar för att bidra till hållbarhetsmålen. Samtidigt ökar klimatavtrycken och Sverige behöver bygga mer och rusta upp det befintliga fastighetsbeståndet. Miljöcertifieringar och kunskapsöverföring är centralt för att vi ska lyckas. Med SGBC:s tillväxt och nyrekryteringar erbjuder vi nu bättre förutsättningar för att utveckla hållbara byggnader och platser, säger Lotta Werner Flyborg, vd på SGBC.

Mikael Blom är ny ekonomichef och börjar på SGBC i februari. Han kommer senast från tidningen Chef där han har arbetat som ekonomichef. Mikael har även varit nordisk ekonomiansvarig för det franska konsultbolaget Efeso Consulting. Under hösten rekryterades även en ny marknadschef, Alexandra Kriss. Hon har jobbat i 14 inom fastighetsbranschen, nu senast som marknadschef hos Fastighetsägarna Service. Alexandra ansvarar för affärsutveckling, medlemsnytta, opinionsbildning samt SGBC:s varumärken inom certifiering.

Även Ulrika Franzén, baserad vid Göteborgskontoret, började som senior certifieringsspecialist inom BREEAM i oktober 2019. SGBC har även anställt en ny certifieringsspecialist och rådgivare inom LEED. Sangita Das är en hållbarhetsinriktad arkitekt och även LEED Accredited Professional. Sangita har som arkitekt och konsult inom hållbarhet erfarenhet av design och miljöcertifiering för byggnader med miljömärkningar som LEED och WELL.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.