SGBC-chef blir ny vd för Basta

SGBC-chef blir ny vd för Basta

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Pehr Hård blir ny vd för IVL:s dotterbolag Basta. Han efterträder Sussi Wetterlin som efter sju år som vd övergår i egen verksamhet.

Pehr Hård kommer närmast från Sweden Green Building Council där han har varit chef för certifieringsprocessen och IT-utveckling. Han har också tidigare arbetat som produktgruppsansvarig och certifieringschef på Svanen. Pehr Hård är kemist med särskilt intresse för hållbarhetsarbete med fokus på miljö men också för verksamhetsutveckling. Han har arbetat drygt tio år med certifieringar på området.

– Jag har haft förmånen att arbeta med organisationer i olika branscher, däribland järnvägsinfrastruktur, kemitekniska produkter och byggnader, vilket har breddat min förståelse för näringslivets utmaningar i relation till hållbarhet i stort och kravställning specifikt. Nu ser jag fram emot att bli del av Basta och att vara med och ta nästa steg för organisationen, säger Pehr Hård.

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Pehr Hård som ny vd för Basta. Pehr har en gedigen bakgrund både i certifieringsfrågor för branschen och inom digitalisering samt hållbarhetsfrågor. Det ger Basta en fortsatt bra grund för att utveckla arbetet med att skapa effektiva, vetenskapliga och trovärdiga sätt att verifiera byggprodukternas miljöprestanda, säger Anna Jarnehammar, vice vd på IVL Svenska Miljöinstitutet och styrelseordförande för Basta.

Sponsrat innehåll från Swisspearl
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.