ANNONS
Säljstart för nya bostadsrätter i Växjö

Säljstart för nya bostadsrätter i Växjö

annons
ANNONS

Nu startar försäljningen av Arkitektbolagets bostadsrätter i bostadsområdet Torparlyckan.

Bostadsrätterna är dels tvårumslägenheter på 51 kvadratmeter som ligger på bottenplan med uteplats. Ovanför tvåorna ligger trerumslägenheter i två plan på 100 kvadratmeter med två balkonger, en på varje våning. Stommen är av trä och byggs i moduler på fabrik av Eksjöhus Modulbygg. När modulerna sedan är på plats kläs de utvändigt på plats med träpanel.

Tanken är att lägenheterna ska kunna vara attraktiva för de som köper sin första bostad eller de som jobbar eller studerar på Linnéuniversitetet.

– Därför har vi jobbat mycket med att kunna pressa priserna så långt det går samtidigt som vi vill behålla den höga kvaliteten som vi står för, säger Ola Malm arkitekt och delägare på Arkitektbolaget.

Arkitektbolaget står även som byggherre i projektet.

– Vi har under många år drömt om att själva får vara byggherrar. När möjligheten uppstod för några år sedan, då vi tillsammans med Gransholmsbruk vann en markanvisningstävling som Växjö Kommun anordnade tog vi detta steg, säger Eva Haraldsson VD, arkitekt och delägare på Arkitektbolaget.

Illustration: Arkitektbolaget

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.