ANNONS
Rymddusch vann tekniktävlingen Deep Green Challenge
Lina Blanking, försäljningschef i Sverige, Orbital Systems AB och Sara Sterner, marknadschef Orbital Systems AB Foto: Skanska

Rymddusch vann tekniktävlingen Deep Green Challenge

annons
ANNONS

Det vinnande bidraget i Skanskas tekniktävling Deep Green Challenge blev en rymddusch från Orbital Systems. Duschsystemet är utrustat med teknik från NASA som återvinner och renar sitt eget avloppsvatten.

Tävlingen Deep Green Challenge är enligt Skanska en del i arbetet med att hitta samarbetspartner med innovativa och klimatsmarta lösningar för att minska klimatpåverkan i byggprocessen.

Rymdduschen som tog emot förstapriset på Skanskas huvudkontor igår är utrustad med filtreringsteknik från NASA som gör det möjligt att snabbt återvinna använt duschvatten. Via en pump kan samma vatten användas många gånger och eftersom duschvattnet återvinns i realtid minskar energi- och vattenanvändningen vid varje duschtillfälle.

Utöver en prischeck på 50 000 kronor får vinnaren nu möjlighet att bli avtalsleverantör hos Skanska som hoppas kunna använda lösningen i kommande projekt.
– Det känns fantastiskt roligt. Vi har utvecklat vår lösning sedan förra gången vi var med i Skanskas Deep Green Challenge-tävling. Vi märker ett ökat intresse för vår vattenbesparande dusch, säger Lina Blanking, försäljningsansvarig för Orbital Systems i Sverige, i ett pressmeddelande.

 

 

 

 

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.