ANNONS
Rio de Janeiro utsedd till arkitekturens huvudstad

Rio de Janeiro utsedd till arkitekturens huvudstad

annons
ANNONS

Den brasilianska storstaden har utnämnts till arkitekturens huvudstad 2020 av Unesco.

Den 18 januari meddelade FN:s organisation Unesco, UIA, Internationella arkitektunionen, att Rio de Janeiro blir den första världshuvudstaden för arkitektur.

– Initiativet understryker Unescos och UIA:s gemensamma åtagande med att bevara det arkitektoniska kulturarvet i en urban kontext. Genom en räckvidd av kvalitativa aktiviteter kommer Rio de Janeiro i egenskap av arkitekturhuvudstad visa arkitekturens och kulturens avgörande roll inom hållbar stadsutveckling, sa Ernesto Ottone R, Unescos biträdande vice generaldirektör för kultur.

Som arkitekturhuvudstad blir staden ett internationellt forum för diskussioner om aktuella globala utmaningar inom kultur, kulturarv, stadsplanering och arkitektur. Rio de Janeiro blir även föremål för UIA:s världskongress som går av stapeln var tredje år. Staden kommer också att arrangera en rad evenemang under temat ”All the worlds. Just one world.” och även främja det elfte hållbarhetsmålet i Agenda 2030; att städer och bosättningar ska vara inkluderande, säkra, motståndskraftiga och hållbara.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.