Regeringen måste prioritera energieffektivisering

Regeringen måste prioritera energieffektivisering

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

I dag presenterades den energipolitiska inriktningspropositionen som sätter riktningen för energi- och klimatomställning och avgör Sveriges fortsatta konkurrenskraft. 

– Installatörsföretagen är positiva till många av förslagen, men vi är kritiska till att regeringen skjuter på energieffektiviseringsmålet, säger Ola Månsson, vd Installatörsföretagen.

En del som Installatörsföretagen är positiva till är att regeringen går fram med en proposition för att förenkla tillståndsgivningen för elnätsutbyggnaden – en helt central del för att omställningen ska vara möjlig. Däremot är det olyckligt att Regeringen inte tagit fram något mål för energieffektiviseringen utan skjuter detta på framtiden.

Kan minska med hela 30 %

– Kraftfull energieffektivisering är det dolda kraftslaget som vi kan använda här och nu. EU fortsätter att ställa allt högre krav på att medlemsländerna ska energieffektivisera fastigheter. Och bara sektorn för bostäder och service har potential att minska sin energianvändning med över 50 TWh genom energiffektivisering, vilket motsvarar ungefär 30 procent av Sveriges totala elproduktion, avslutar Ola Månsson.

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.