REbygg breddar sitt partnerskap för att främja cirkulärt byggande

REbygg breddar sitt partnerskap för att främja cirkulärt byggande

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

REbygg tar ännu ett betydelsefullt steg mot att främja en cirkulär och hållbar byggbransch genom att välkomna fyra nya aktörer, Optimera, Hifab, Kaminsky Arkitektur samt Wallenstam, till sitt nätverk. Detta initiativ, som breddar partnerskapet över hela värdekedjan, syftar till att accelerera användningen av återbrukat material och öka medvetenheten om hållbarhet inom byggsektorn.

– Att vi nu breddar vårt koncept markerar ett viktigt nästa steg mot att forma en mer hållbar och cirkulär byggbransch. Genom att engagera aktörer från varje led i värdekedjan exempelvis arkitekter, fastighetsägare, entreprenörer och bygghandel ser vi till att alla länkar i kedjan tänker och samverkar ur ett hållbarhetsperspektiv. Från ritbord till färdig lokal, säger Mattias Gustafson, vd på Kålltorps Bygg.

Återbrukat i materialflödet

Optimera, en av Sveriges främsta bygghandelskedjor, går samman med REbygg för att erbjuda logistik och möjligheter till produktrestaurering. Genom sitt åtagande för att minska klimatpåverkan och främja cirkulär ekonomi, kommer Optimera att bidra till att återinföra material till materialflödet och därigenom stödja en mer hållbar byggprocess.

Kaminsky Arkitektur, välkända för sin starka fokus på hållbarhet och innovativa arkitektoniska lösningar, blir också ny nyckelpartner till REbygg. Med expertis inom cirkulärt byggande och hållbar stadsplanering kommer de kunna utveckla och implementera designkoncept med fokus på återbruk för framtida byggprojekt.

Samverkanspartners sedan tidigare är Castellum, Platzer och Vasakronan. Nu ansluter även Wallenstam, vilket ytterligare stärker REbyggs nätverk av engagerade fastighetsägare.

Annons

Minimerar avfallsmängderna

– Vi är glada över att välkomna Optimera, Hifab, Kaminsky Arkitektur och Wallenstam till vårt återbruksinitiativ. Och vi ser verkligen fram emot ett nära samarbete. I och med nya partners får vi in än fler perspektiv och erfarenheter för att tillsammans snabba på omställningen mot en mer cirkulär byggbransch, avslutar Mattias Gustafson.

Kålltorps REbygg är Kålltorps Byggs senaste satsning – en återbruksenhet för byggindustrin med fokus på återbruk av byggmaterial för lokalanpassningar. Genom att erbjuda högkvalitativt återbrukat material med hög omsättningsgrad minimeras avfallsmängderna och bidrar till en mer hållbar byggbransch.

Om Kålltorps Bygg

Kålltorps Bygg är ett stabilt växande byggföretag, verksamt sedan 1989. Tillsammans med systerbolaget Kålltorps Projektutveckling utgör bolaget en del av Kålltorpsgruppen som idag omsätter cirka 1 Mdkr och har runt 100 medarbetare.

Med en långsiktig hållbar strategi inom Göteborgsregionen ligger fokus på affärsområdena; kommersiella och offentliga fastigheter, industri- och logistikfastigheter samt nybyggnation av bostäder. Kundstocken består av väletablerade företag inom exempelvis fordonsindustrin, restaurang- och upplevelsebranschen och fastighetsbranschen.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.