ANNONS
Raybased tecknar femårigt Proptech-avtal med Castellum

Raybased tecknar femårigt Proptech-avtal med Castellum

annons
ANNONS

Affären gäller i första skedet sex fastigheter i Castellums bestånd av totalt ca 650 fastigheter och innebär att en hel arbetsprocess hos Castellum digitaliseras.

Med denna stororder lanseras därmed Raybaseds första standardiserade Proptech-tjänst – ”METERING as a Service”. För Castellum innebär tjänsten att allt arbete med inhämtning och hantering av olika typer av mätardata digitaliseras. I dagsläget åker personal ut till varje enskild fastighet för att manuellt läsa av alla de undermätare som registrerar hyresgästernas förbrukning av el, vatten, värme och kyla. Därefter måste även mätarställningarna registreras manuellt i de olika system som behövs, för att kunna fakturera hyresgästerna, arbeta med energiuppföljning etc. Med Raybaseds trådlösa avläsningsteknik digitaliseras nu hela processen och integreras med Castellums energi- och faktureringssystem.

– Nu får vi tillgång till en stabil och kostnadseffektiv lösning för avläsning av våra undermätare. Detta innebär både en stor besparing för Castellum och att vi kan bli ännu effektivare i vårt energieffektiviseringsarbete, säger Anders Björling, Teknisk Chef Castellum.

Avtalet påbörjas omgående, löper över fem år och fortsätter sedan som ett tillsvidareavtal. Det samlade ordervärdet för de första sex fastigheterna under kontraktsperioden är 750.000 SEK.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.