Quality Hotel The Mill och Skåne Stadsmission: Ett samarbete för medmänsklighet och hållbarhet!

Quality Hotel The Mill och Skåne Stadsmission: Ett samarbete för medmänsklighet och hållbarhet!

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Quality Hotel The Mill och Skåne Stadsmission har enat krafterna för medmänsklighet och hållbarhet. Samarbetet inledde med en imponerande rivstart där Quality Hotel The Mill levererade över 180 näringsrika måltider till Skåne Stadsmissions mötesplats, Café David.

Denna generösa gest möttes av varma omdömen från dem som fick avnjuta måltiden, och det markerade bara början på en givande relation.

Minskar matsvinnet och stödjer samhället

Hotellet använder sitt överskott av mat från sin restaurang för att skapa näringsrika matlådor som doneras till Skåne Stadsmissionen. Genom att minska matsvinnet och stödja samhället strävar hotellet efter att göra ännu mer för människor, miljö och lönsamhet. Denna gång när över 180 personer fick en välbehövlig måltid, lyckades Quality Hotel The Mill även att minska sitt matsvinn med imponerande 25 kilo.

Det är en övertygelse som genomsyrar varje handling på Quality Hotel The Mill och som har gjort detta samarbete med Skåne Stadsmission möjligt. För det handlar inte bara om att skapa vinst, det handlar även om att skapa värde för samhället.

Människor blir hjälpta och uppmärksammade

– För oss var det en självklarhet att ta kontakt med Skåne Stadsmission för att se vad vi som hotell kunde bidra med till deras verksamhet och arbete. Vi vill att fler ska se potentialen i att bygga broar mellan verksamheter och näringslivet i Malmö. Det ger ju verkligen kraft i att man hjälps åt och faktiskt vill göra skillnad. Vi ser detta som ett långsiktigt samarbete och något positivt ur flera aspekter. Utsatta människor får hjälp i större utsträckning och blir uppmärksammade på fler sätt, samtidigt som hotellet även hjälper miljön och minskar sitt klimatavtryck – och vem vet vad vi mer lyckas utveckla för insatser i framtiden, Säger hotelldirektör Madeleine Thott på Quality Hotel The Mill.

Skåne Stadsmission arbetar för ett medmänskligare Skåne där målet är att förebygga utanförskap och stärka individens makt över sitt eget liv. Deras medarbetare har alltid mänskliga rättigheter i fokus och vill stärka den enskilda människan. De ger inte bara professionellt stöd som nattjour, hälsovård och husrum, utan också trygghet och gemenskap.

Uppskattade matlådor

– Matlådorna har verkligen kommit till användning och uppskattas av våra deltagare. Vi är glada att Quality Hotel The Mill är med oss och kämpar för de som kämpar. Detta var första gången vi samarbetade, men förhoppningsvis inte sista, säger Ingrid Foschi, enhetschef på Skåne Stadsmission.

I Malmö driver Stadsmissionen Stadsmissionshälsan, Café David, Unga Forum, Crossroads samt ett flertal sociala företag. De är icke-vinstdrivande och finansieras genom gåvomedel, bidrag, avtal och försäljningsintäkter. De finns här varje dag, året runt.

Quality Hotel The Mill ligger i centrala Malmö, endast ett stenkast från gågata med ett stort utbud av butiker, restauranger och caféer. Hotellet har 224 rum, 10 konferensrum, bar och restaurang.

Sponsrat innehåll från Fristads
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.