Pris till Magasin 211 och Priorn

Magasin 211 (t v) och takträdgården till minnesmottagningen i Priorn. Foto: Bojana Lukac

Pris till Magasin 211 och Priorn

ANNONS

Annons

Vinnarna av Malmö stads priser för arkitektur och stadsbyggnad samt hållbart byggande har nu utsetts. Magasin 211 belönas med Stadsbyggnadspriset och Priorn med Gröna Lansen.

Den över 100 år gamla byggnaden Magasin 211 har fått nytt liv. Varvsstaden AB står bakom projektet tillsammans med Wingårdhs arkitekter och Restaurera. Miljöbyggpriset Gröna Lansen går till det energieffektiva kontorshuset Priorn, som är ett samarbete mellan Vasakronan och White Arkitekter.

– Båda projekten visar hur miljö- och klimatfrågorna har blivit en självklarhet och nödvändighet när det kommer till hållbart stadsbyggande och god arkitektur. Det är två vitt skilda projekt som båda är nytänkande och driver utveckling för att kunna möta vår tids största utmaning, säger Simon Chrisander (L), kommunalråd för stadsbyggnad och miljö.

LÄS MER: Cirkulär ombyggnation i Malmö dubbelnominerat

– Genom att utmana invanda arbetssätt och söka nya lösningar visar aktörerna bakom Magasin 211 och Priorn på stor uthållighet och ett stort engagemang att driva Malmös utveckling framåt. Magasin 211 visar att det går att använda och förnya det redan byggda på ett modernt, funktionellt och estetiskt tilltalande sätt. Omvandlingen är gjord med en stor respekt för kulturhistorien och jag ser fram emot att följa den fortsatta utvecklingen av Varvsstaden, säger Sofia Hedén (S), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Priserna delades ut den 27 augusti under en ceremoni i rådhuset.

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.