Peab bygger nytt bostadsprojekt i Hyllie

Illustration Carbonwhite

Peab bygger nytt bostadsprojekt i Hyllie

ANNONS

Annons

Peab Bostad har sedan tidigare utvecklat ett antal projekt i Malmöstadsdelen Hyllie och satsar nu på ännu ett bostadsprojekt med 68 bostäder.

Hyllie Homes kommer att innehålla små ettor såväl som penthouse, uppger bolaget. Projektet är Svanenmärkt vilket ska återspeglas i bland annat gröna sedumtak, materialval och dagvattenhantering i form av en ängslik plantering.

– Hyllie Homes är naturskönt placerat, precis intill det som ska bli Hyllie stadsdelspark. Fastigheten gränsar till Tygelsjöstigen med fina promenad- och cykelstråk både in och ut från staden. Projektet kommer att ha bilpool och gott om cykelparkeringar för att underlätta och uppmana till alternativa sätt att transportera sig. Vårt mål är alltid hållbarhet för både människa och miljö när vi utvecklar våra projekt, säger Ulrika Englund, försäljningschef Peab Bostad.

– Vi känner oss trygga som projektutvecklare i Hyllie. Den första markanvisningen fick vi 2005 och sedan dess har vi brunnit för att utveckla området. Samtidigt som vi nu har säljpremiär för Hyllie Homes pågår till exempel uthyrningen av vårt kontorsprojekt The Corner. Vi vill att Hyllie ska bli en dynamisk stadsdel med plats för både liv, boende och arbete, säger Christian Dahlman, projektutvecklingschef Peab Projektutveckling.

 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.