ANNONS
Panasonic stärker upp inom luft- och vatten

Panasonic stärker upp inom luft- och vatten

annons
ANNONS

Panasonic fortsätter att expandera inom affärsområdet Heating and Cooling. Nu stärker bolaget upp Sverige-teamet med tolv nya tjänster.

2018 var ett framgångsrikt år för Panasonic med en tillväxt på 30 procent inom kommersiella lösningar och luft-vattenkategorierna. Nu siktar företaget att öka försäljningen i ytterligare och stötta företagets expansion på europeisk nivå. För att stötta expansionsplanerna väljer man nu att stärka upp Sverige-teamet med tolv nya tjänster inom service och sälj.

Utökat serviceteam

Inom service rekryterar man personer som kommer att hantera supportärenden, både via telefon och ute på fältet, samt utveckla Panasonics utbildningsmaterial och tekniska guidelines. Vidare utökas säljteamet där fokus ligger på nykundsbearbetning för att expandera installatörsnätverk och marknadsnärvaro, men även för att stödja befintliga distributörer och stötta vidare expansion och tillväxt.

– Vi ser fram emot att stärka upp med nya kompetenta medarbetare i service- och säljteamet. Det är ett viktigt nästa steg i vår strategiska satsning inom luft/vatten på europeisk nivå, säger Sofia Törnlöf, försäljningschef inom affärsområdet Heating and Cooling på Panasonic.

BBR:s skärpta krav driver på efterfrågan

På den nordiska marknaden växer efterfrågan på Panasonics luft/vatten-värmepumpar, både till befintliga hus och nyproduktioner. Man tror även på en ökad efterfrågan under 2020, utöver den organiska ökningen, med anledning av BBRs skärpta krav för energihushållning i nybyggnation.

– De nya, skärpta reglerna för nära-nollenergibyggnader innebär högre krav på energisnåla vattenpumpar, och vi är redo att möta de nya kraven redan nu. Det medför såklart ökad efterfrågan på våra produkter, vilket också är en av anledningarna till att vi stärker upp på personalsidan, fortsätter Sofia Törnlöf.

Förra året öppnade Panasonic den första luftvattenfabriken i Europa och nu har man även valt att flytta affärsområde R&D till samma marknad.

– Med den nya fabriken i Tjeckien ligger vår tillverkning bättre i linje med europeiska förordningar, samtidigt som våra kunder får reducerade leveranstider. Det bidrar dessutom till minskad miljöpåverkan jämfört med transporter från Asien, där vår tidigare fabrik var placerad. Vi ser också en enorm fördel med att ha forskning på samma marknad som produktutveckling – nu kan vi snabbt sätta in nya produkter och funktioner vilket leder till både effektivisering och produktivitetsökning, avslutar Sofia Törnlöf.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.