ANNONS
Överhettat läge för arkitektbranschen

Överhettat läge för arkitektbranschen

annons
ANNONS

Byggboomen gör att arkitektbranschen är nära att slå i kapacitetstaket med ett överhettat läge och stor brist på arkitekter, visar Sveriges Arkitekters halvårsrapport.

Omsättningen för företagen har ökat med nära en miljard på ett år, samtidigt som arbetslösheten hos Sveriges Arkitekters medlemmar var 0,6 procent i december 2016.

– Vi har ett överhettat läge och det råder stor brist på arkitekter. Bristen kommer att öka eftersom vi har så få utbildningsplatser, säger Charlotta Holm Hildebrand, branschchef på Sveriges Arkitekter.

Både antalet anställda och omsättningen ökade kraftigt under 2016 och ökningen väntas fortsätta även i år. Sveriges Arkitekter ser att många medlemmar har en tung arbetsbelastning och kräver både att antalet utbildningsplatser ska öka och att snabbspår för nyanlända ska förbättras.

Charlotta Holm Hildebrand. Foto: Joel Nilsson

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.