Ökar mängden solkraft

Ökar mängden solkraft

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Blåkläder, en av världens ledande tillverkare av arbetskläder, har använt solenergi i sina fabriker i Sri Lanka och Myanmar i flera år. Nu ökar Blåkläder sin mängd av solkraft, efter att ha utrustat lagret i Svenljunga med solpaneler.

Nu adderar Blåkläder ännu mer solenergi till sin globala värdekedja efter att det nya lagret i Svenljunga har fått solpaneler installerade. Blåkläders huvudkontor drivs redan med 100 procent förnybar energi, och med investeringen i solpaneler bidrar Blåkläder nu också till produktionen av fossilfri energi.

Annons

Solpaneler, en del av certifiering

De nya solpanelerna i Svenljunga har kapacitet att producera 173 000 kWh per år. Solpanelerna är en del av den Silver-utmärkelse som Blåkläders lager certifierats med av Swedish Green Building Council* i samband med färdigställandet av lagerbyggnaden.
Blåkläder är kända för sina hållbara och ansvarsfullt producerade arbetskläder, designade i Sverige och tillverkade i Blåkläders egna fabriker i Sri Lanka och Myanmar, där solenergi har använts under många år. I dessa fabriker investerade man tidigt i klimateffektiva lösningar och solenergi, vilket har minskat koldioxid-utsläppen med cirka 500 ton CO2-ekvivalenter per år. Med solpanelerna på den nya lagerbyggnaden i Svenljunga är Blåkläders produkter även lagerhållna med hjälp av solenergi.

Fortsatt omställning i andra och tredje ledet

Som en av världens största tillverkare av arbetskläder, med en årlig produktion på cirka sex miljoner plagg, är företaget ständigt på jakt efter att minska sitt globala avtryck. Nästa steg, och en ständigt pågående process för Blåkläder, är att implementera omställningen även hos leverantörerna till fabrikerna, så att ännu fler övergår till att använda förnybar energi.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.