Nytt samarbete ska utveckla klimatsmart byggvärme

Nytt samarbete ska utveckla klimatsmart byggvärme

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Värmepumpsaktören ES Group och El-Björn ska genom ett nytt samarbete ta fram en totallösning för mer klimatsmart byggvärme.

El-Björn utvecklar och tillverkar helhetslösningar för kraftdistribution, belysning och klimatkontroll medan ES Group har tagit fram ett koncept med prefabricerade och portabla energicentraler, som kallas Plug-in-Moduler, för bygg- och fastighetssektorn. Tillsammans med El-Björns slang-, fläkt- och styrsystem ska ES Groups Plug-in-Moduler utvecklas till ett gemensamt produktkoncept, en energieffektiv och grön lösning för rätt byggklimat, som de två aktörerna beskriver det.

– Samarbetet med El-Björn bidrar väsentligt till genomförandet av vår affärsplan där vi etablerar en affär för Plug-in-Moduler inom byggvärmesegmentet, för att därefter bygga en affär mot nyproduktion av bostäder och kommersiella fastigheter samt vid energimoderniseringar inom det befintliga fastighetsbeståndet, säger Fredrik Sävenstrand, vd på ES Group.

– Energy Save och El-Björn delar samma grundläggande övertygelse om att ökade miljövinster och minskade energikostnader går hand i hand och genom att gifta samman de produktkoncept som bolagen utvecklat var för sig skapas starka synergier och spännande möjligheter, menar Christian Harström, Head of Product & Product Manager på El-Björn.

Foto: Johnny B Herheim

Sponsrat innehåll från Fristads
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.