Ny coworking-arena invigd på Arlanda

Ny coworking-arena invigd på Arlanda

Annons
annons

I flygplatsstaden som växer fram på Stockholm Arlanda Airport ingår nybyggda Office One. Kontorshuset fungerar som en coworking-arena genom ett samarbete med coworking-aktören United Spaces.

Den 15 maj invigde Swedavia kontorsbyggnaden Office One på Arlanda. Byggnaden som är 15 000 kvadratmeter stor och tio våningar hög ligger i direkt anslutning till Terminal 4 och 5.

– Utvecklingen av ett Airport City Stockholm kommer ha en avgörande roll för tillväxten i Stockholmsregionen och Sverige. Flygplatsen är optimal som etableringsplats för framtidens sätt att arbeta; öppet, internationellt, flexibelt och med fokus på mötet mellan människor. Genom samarbetet med United Spaces kan vi erbjuda moderna coworking-lösningar på Arlanda och jag är stolt över att idag få inviga Office One, säger Karl Wistrand, vice vd på Swedavia och tillförordnad direktör för koncernenheten Anläggning och system.

Byggnaden på tio våningsplan, består av totalt 15 000 kvm kontorsyta, varav 2 400 kvm utgör coworking och möteslokaler i United Spaces regi. Inredningen är inspirerad av skandinaviska färger och naturmaterial. Fastigheten ska certifieras enligt BREEAM, nivå Excellent. Arkitekten bakom byggnaden är Sandellsandberg och entreprenör NCC.

Foto: Tommy Gärdh

Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar

Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla sorters påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.