Nu är det öppet för nomineringar till Helsingborgs stadsbyggnadspris

Nu är det öppet för nomineringar till Helsingborgs stadsbyggnadspris

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Helsingborgs stadsbyggnadspris är ett nyinstiftat pris som ska delas ut för första gången i höst. Syftet är att synliggöra arkitektoniska kvaliteter i olika stadsbyggnadsprojekt och främja diskussion om arkitektur och gestaltning i Helsingborg för att skapa större samsyn mellan staden och den som vill bygga.

Från och med idag kan vem som helst nominera ett projekt som utmärker sig för kvalitet, arkitektur och hållbarhet inom Helsingborgs kommun. Helsingborgs stadsbyggnadspris syftar till att stärka och uppmuntra helsingborgare, byggaktörer och arkitekter till att utveckla projekt med en hög arkitektonisk nivå och hållbarhet – ett väl gestaltat Helsingborg – samt väcka medvetande och samtal om hur vi vill utveckla vår stad.

– Det känns jättespännande att vi nu öppnar för nomineringar till Helsingborgs första stadsbyggnadspris. Vi har väldigt många intressanta projekt som färdigställts den senaste tiden och hoppas på många roliga nomineringar. Syftet med priset att sätta ljuset på projekt som verkligen lyckats med samspelet mellan hållbarhet och arkitekturens betydelse för utvecklingen av staden, säger Anna Möller, stadsbyggnadsdirektör i Helsingborg

Annons

Helsingborgs stadsbyggnadspris delas ut för första gången i höst

Det är ett pris som ska delas ut för första gången i höst. Priset ska täcka en bredd som rymmer nyproduktion, utformning av landskapsrum på kvartersmark, och renovering. Stora som små projekt som kan anses berika Helsingborg och gestaltningen av staden. Priset kan delas ut inom tre år från projektets färdigställande. Utöver priset kan hedersomnämnanden delas ut.

Nomineringen sker öppet från 6 augusti och vem som helst kan nominera förslag, genom att motivera och lämna in en bild på dialog.helsingborg.se. Projekt som Helsingborgs stad genomfört kan dock inte nomineras. Nominering och utvärdering görs bland annat utifrån den grund stadens Arkitekturverktyg utgör; Arkitektonisk idé, Människan i centrum, Sinnlighet och skönhet, Sammanhang, samt Beständigt och hållbart.

Juryn utgörs av stadsbyggnadsdirektör, stadsarkitekt, stadsträdgårdsmästare, stadsantikvarie, ordförande samt vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.