NREP förvärvar projekt i Skärholmen

NREP förvärvar projekt i Skärholmen

ANNONS

Annons

Inom projektet Fokus Skärholmen ska NREP och Wästbygg Projektutveckling AB utveckla ungdomsbostäder. Bolaget förvärvar 174 ungdomsbostäder som Wästbygg tagit fram detaljplan för och också kommer att uppföra i rollen som byggentreprenör.

Fokus Skärholmen är ett stadsutvecklingsprojekt som ska bidra till att området blir en levande och attraktiv plats för att möta ett växande Stockholm. Nu blir NREP en del i att förverkliga utvecklingen av stadsdelen med inriktning på social hållbarhet.

– Ungdomsbostäderna är ett projekt som för Stockholm i rätt riktning mot bakgrund av den ansträngda bostadssituationen. Jag är glad över att NREP nu bidrar med ett innovativt och långsiktigt perspektiv i Stockholms Stad och framförallt i ett viktigt fokusområde. Utöver de funktionella lägenheterna blir utformningen av bostadshuset och de gemensamma ytorna viktigt för att skapa en hemtrevlig kultur. Nu ser vi med stor tillförsikt på ett gott samarbete med Wästbygg och att längre fram välkomna de boende till deras nya hem, säger Rickard Langerfors, ansvarig för bostäder på NREP.

De 174 ungdomsbostäderna byggs i direkt anslutning till den nya stadsparken och aktivitetsstråket i Skärholmen, som är under uppförande. Inflyttning i Vårbergstoppen är planerad till 2022.

– Wästbygg har under lång tid arbetat för att ge fler unga möjlighet till ett eget boende. Under de senaste åren har vi utvecklat och byggt nästan 900 student- och ungdomslägenheter i Stockholmsområdet. Det känns mycket positivt att nu också få förverkliga vårt utvecklingsprojekt Vårbergstoppen tillsammans med NREP och samtidigt bidra till ett attraktivare Skärholmen, säger Therese Sundman, affärsutvecklingschef på Wästbygg Projektutveckling.

 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.