NREP förvärvar hyresbostäder i Göteborg

NREP förvärvar hyresbostäder i Göteborg

ANNONS

Annons

NREP har förvärvat 313 hyresbostäder för unga i det framväxande stadsdelsområdet Selma stad i Göteborg.

Fastigheterna är förvärvade från Hökerum Bygg som utvecklar fastigheten. Projektet får en tydlig hållbarhetsprofil med certifieringen BREEAM Very Good. Uppvärmning ska ske med energieffektiva lösningar och byggnaden får träfasader och interiör som speglar hållbarhetsprofilen. Under utvecklingen kommer olika tillvägagångssätt för att minska klimatpåverkan övervägas tillsammans med utvecklaren.

Projektet utvecklas med fokus på sociala aspekter, med bland annat en grönskande takterrass med löparbana på. Fastigheten är belägen invid Selma Lagerlöfs torg i Selma stad, cirka 4 kilometer från Backaplan i Göteborg.

– Vi vill bidra med bostäder där människor kan finna sig väl tillrätta och växa. Här kommer vi med långsiktigt perspektiv äga och förvalta en fastighet som håller hög hållbarhetsstandard och som även utvecklas med fokus på välbefinnande i vardagen. Genom att utforma ett bostadskvarter med bra
förutsättningar för naturliga möten grannar emellan likväl som inslag av idrottsmiljöer vill vi bidra till att de boende trivs och känner sig både inspirerade och trygga i sin hemmamiljö, säger Rickard Langerfors, bostadschef på NREP i Sverige.

– Det här blir ett mycket fint projekt och vi vet att det är stor efterfrågan på små lägenheter bland unga och studenter i Göteborg. Vi är glada över att NREP kommer att äga och förvalta projektet. Det borgar för god kvalitet, säger Johan Lind, vd på Hökerum Bygg.

Byggstart är planerad att ske under 2021 och färstigställandet beräknas till andra kvartalet 2024, då NREP tillträder fastigheten.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.