NCC och Mimer bygger hyresrätter i Västerås

NCC och Mimer bygger hyresrätter i Västerås

Annons

Mimer och NCC går ihop för byggandet av 184 nya hyreslägenheter i Västerås i stadsdelarna Malmaberg, Vallby och Vetterslund.

Husen baseras på NCC:s typhus Design och Folkboende.

– Genom ett långsiktigt samarbete där vi planerar och genomför flera projekt möjliggör vi en smidigare byggprocess för både oss och Mimer. Att valet föll på NCC:s bostadskoncept ger även bostäder med ytsmarta planlösningar, hög boendekvalitet och dessutom låg energianvändning, långt under byggnorm, vilket bidrar till låga drifts- och underhållskostnader, säger Ulf Ericsson, produktionschef på NCC Building.

Först ut är kvarteret Lindaren med 44 hyreslägenheter i Malmaberg. Bostäderna uppförs i två hus om fyra våningar enligt NCC Design Quattro, ett koncept med Svanenmärkta hus som byggs på kort tid. Lägenheterna är enligt NCC yteffektiva, har hög standard och en utformning som ger ett modernt och ljust boende. Bostäderna består av tvåor, treor och fyror, 55-94 kvadratmeter. Byggstart för kvarteret Lindaren sker sommaren 2017 och lägenheterna beräknas stå klara för inflyttning hösten 2018.

Kvarteret Lindaren. Illustration 3DNord.

Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment