ANNONS
NCC lägger ner digitala marknadsplatsen Loop Rocks

NCC lägger ner digitala marknadsplatsen Loop Rocks

annons
ANNONS

NCC:s techbolag Loop Industries läggs ner och därmed avvecklas även verksamheterna Loop Rocks och Hauly.

För drygt ett år sedan gick NCC ut med nyheten om det nystartade techbolaget Loop Industries med fokus på skalbara affärer inom byggbranschen. Ambitionen var att utveckla ett öppet ekosystem med kompletterande tjänster inom byggmaterial, logistik, transporter och andra tjänster. En av verksamheterna har varit Loop Rocks, en digital marknadsplats för återanvända byggmassor. Stora byggbolag, som Peab och Skanska, hade några månader efter lansering börjat använda tjänsten. I höstas lanserades Hauly, även det en digital marknadsplats, ett slags virtuellt åkeri, som matchar utbud och efterfrågan på transporter av byggmaterial, också det via en öppen plattform och app.

Läggs ner i mitten av juni

Nu uppger Loop Industries på företagets facebooksida att bolaget läggs ner och Loop Rocks och Hauly avvecklas. Verksamheten i Loop Industries kommer att avvecklas den 14 juni 2019, skriver företaget. Även Loop Rocks Express, e-handel för stenmaterial riktad till konsumenter och mindre företag i Stockholmsområdet, och Hauly Plus, ett digitalt rapporteringssystem med BEAst-stöd för åkerier och beställare, kommer att avvecklas.

Inte fått med sig externa investerare

I en intervju med Breakit uppger NCC:s presschef Anna Trane att den ursprungliga planen med att attrahera externa investerare till Loop Industries för att få företaget att växa. Det har gjorts försök under en tid men som inte har lyckats, säger Anna Trane och menar att tajmingen inte har varit rätt.

Då verksamheten inte har varit lönsam och det inte gick att få in externt kapital, beslutade styrelsen i Loop Industries att lägga ner verksamheten, uppger Anna Trane till Breakit.

 

Foto: Sten Jansin/NCC

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.