NCC startar nytt bolag för digital byggmateriallogistik

NCC startar nytt bolag för digital byggmateriallogistik

ANNONS

Annons

NCC har startat det nya bolaget Loop Industries med ambitionen att utveckla kompletterande tjänster inom byggmaterial, logistik, transporter och andra tjänster.

Enligt ett pressmeddelande består företagsportföljen i dagsläget av verksamheterna Loop Rocks, Loop Rocks Express och Hauly. Loop Rocks erbjuder en plattformslösning för effektivare hantering av sten, jord och andra sekundära fyllnadsmassor på byggarbetsplatser medans  Hauly består av ett virtuellt åkeri, som matchar utbud och efterfrågan på transporter av byggmaterial, också det via en öppen plattform och app.

– Med Loop Industries utmanar vi på olika sätt ineffektiviteter i branschen. De lösningar vi utvecklar ökar produktiviteten och sänker kostnaderna samtidigt som koldioxidutsläppen minskar och återanvändningen av andrahandsmaterial ökar, säger Anders Torell, vd Loop Industries.

Foto på Anders Torell: NCC

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.