Digital marknadsplats ska förenkla byggtransporter

Digital marknadsplats ska förenkla byggtransporter

Nu lanseras Hauly, en digital marknadsplats för tunga transporter inom bygg och anläggning. Tanken är att transportköpare ska kunna lägga upp ordrar och få bud direkt i en app eller på webben.

Tjänsten ska även göra det enklare för såväl transportörer som transportbeställare att få överblick över pågående och utförda uppdrag genom att erbjuda digitala följesedlar och projektuppföljning.

– Vi vill göra det enkelt för transportbeställare att hitta högkvalitativa åkerier med ledig kapacitet samtidigt som vi vill hjälpa åkerierna att öka sin beläggning. Kort och gott vill vi optimera åkeriernas fordonsflotta, säger Staffan Svantesson, chef på Hauly som tjänsten heter.

 

Hauly beskrivs som en uppföljare till Loop Industries första digitala bolag Loop Rocks, en marknadsplats för återanvända byggmassor.

– Hauly är nästa steg i Loop Industries strategi att erbjuda ett komplett digitalt ekosystem av byggrelaterade tjänster. Genom att optimera transporterna kan vi öka byggbranschens produktivitet och samtidigt öka nyttjandegraden av befintliga resurser, säger Anders Torell, vd Loop Industries.

 

Relaterade artiklar

Leave A Comment