NCC fortsätter att utbilda utrikesfödda ingenjörer

NCC fortsätter att utbilda utrikesfödda ingenjörer

Första omgången av arbetsmarknadsutbildningen NCC Nystart för utrikesfödda ingenjörer har avslutats och 72 procent av deltagarna har erbjudits anställning.

Utbildningen som görs i samarbete med Kunskapsskolan och Arbetsförmedlingen ska enligt NCC möta deras stora rekryteringsbehov och verka för integration och mångfald.

Under ett år har ingenjörerna från bland annat Syrien, Irak, Grekland och Eritrea varvat teori på Kunskapsskolan med praktik på NCC:s arbetsplatser och av de 18 ingenjörer som gått programmet har 13 fått jobb inom NCC.

Enligt Matilda Lugnegård, ansvarig för NCC Nystart hålls en dialog med de som ännu inte kommit i arbete, någon har exempelvis fått en förlängd praktikperiod och i ett annat fall behöver en specifik kompetens matchas ihop med andra företag.

Och i november startar NCC Nystart på nytt, denna gång med 24 deltagare och en något kortare utbildningstid.

-Vi testade en pilot först och efter att ha lyssnat in och tagit del av erfarenheterna från den kommer vi nu att korta ned teoridelen något för att deltagarna snabbare ska kunna komma ut i arbetslivet, säger Matilda Lugnegård.

Foto: Fredrik Hjerling

Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment