ANNONS
Miljonstöd till satsning på storskaliga energilager

Miljonstöd till satsning på storskaliga energilager

annons
ANNONS

SaltX Technology har beviljats stöd från Energimyndigheten på 5 miljoner kronor. Stödet ska gå till vidareutveckling och verifiering av bolagets lösning för energilager.

SaltX Technology kommer använda pengarna till att optimera och konstruera en ny reaktor för EnerStore. Den nya reaktorn är baserad på fluidbäddsteknologi och är en del av den vidareutvecklingen av den tidigare pilotkonstruktionen baserad i Berlin. Den nya reaktorn baserad på fluidbäddsteknologin förväntas ha större flexibilitet, effektivitet och bättre driftsäkerhet.

Huvudmålet för projektet är att under två år utveckla och verifiera prestanda på ett storskaligt energilagringssystem.

– SaltX Technologys lösning för energlagring har potential att bidra till omställningen av energisystemet genom att lagra förnybar energi och balansera elsystemet. Idén med att lagra värme med låga värmeförluster och kunna ta ut den vid hög temperatur har många användningsområden, säger Klara Helstad, chef enheten hållbar industri vid Energimyndigheten.

Det känns väldigt bra att vi fått detta stöd nu, vilket gör att vi kan kraftsamla ännu mer och fortsätta vår utveckling av storskaliga energilager, säger Carl-Johan Linér, vd på SaltX Technology.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.