ANNONS
Miljöbyggnad silver till S:t Görans sjukhus
Håkan Wilken, biträdande projektchef

Miljöbyggnad silver till S:t Görans sjukhus

annons
ANNONS

Den nya vårdbyggnaden vid S:t Görans sjukhus har preliminärt certifierats med Miljöbyggnad silver.

– Det är ett mycket glädjande beskedet. Det innebär att vi nu har nått ytterligare en viktig milstolpe i vårt ambitiösa miljöarbete – målet att miljöcertifiera nio av våra största projekt. Vi skapar långsiktigt hållbara vårdfastigheter för dagens och morgondagens invånare i Region Stockholm och det känns mycket positivt att få den här certifieringen som ett kvitto på att vi når våra höga ambitioner. Vårt mål är att vara klimatneutrala år 2045, säger Anette Henriksson, vd på Locum.

– Vi är mycket stolta och glada. Med tanke på vilken typ av fastighet och i vilket läge byggnaden står, har det varit en utmaning att uppfylla de högt ställda kraven för Miljöbyggnad. Detta är ett kvitto och ett gott betyg på byggnadens miljöprestanda. Vi har tillsammans genom hårt arbete nått certifieringen silver, säger biträdande projektchef Håkan Wilken.

Den slutgiltiga certifieringen får Locum om några år när energianvändning och inomhusmiljö har följts upp under ett års full drift. Den nya vårdbyggnaden beräknas stå klar under 2021.

Sponsrat innehåll från KONE
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.