• fredag , 1 juli 2022


Martinsons limträleveranser slår rekord

Foto: Patrick Degerman

Martinsons limträleveranser slår rekord

ANNONS

Annons

Martinsons leveranser av limträ till byggvaruhandeln har slagit rekord under våren. Leveranserna av lagerbalk i april överträffade den tidigare toppnoteringen från juni 2016 med marginal.
– Det handlar om limträets popularitet men också om att vi är duktiga på att leverera rätt produkter i rätt tid till handlarna, säger Lars Källströmer, försäljningschef för byggprodukter på Martinsons.

Redan tidigare i år stod det klart att den svenska limträförsäljningen som helhet växer. Under 2016 ökade försäljningen med 13,5 procent jämfört med 2015 som var det tidigare rekordåret. Ökningen förklaras av högkonjunkturen men också av det faktum att kännedomen om och viljan att bygga i limträ vuxit markant även bland privatpersoner och mindre byggföretag.

–Tidigare har man pratat om att bygga i trä. Nu har vi nått dit att man faktiskt gör det. Limträ har vuxit i popularitet eftersom det är helt förnybart, lätt att bearbeta och dessutom är ett av de starkaste konstruktionsmaterialen i förhållande till sin vikt. Jag är övertygad om att uppgången kommer att fortsätta, säger Lars Källströmer.

Enligt Lars Källströmer brukar maj och juni vara de månader då limträleveranserna gällande lagerbalk är som högst. Därför är det anmärkningsvärt att rekordet slås redan i april.

– Just nu är det högsäsong för lagerbalk när altaner, uterum och annat ska byggas. Det är inte omöjligt att vi slår rekordet igen innan året är slut.

Martinsons är en av de största tillverkarna av limträ i Sverige och har under de senaste åren vuxit kraftigt som leverantör till byggvaruhandeln.

– Trä har fått en helt annan status, både i branschen och bland privatpersoner. Och jag tror att vi bara sett början än, säger Lars Källströmer.

Mer information
Lars Källströmer, försäljningschef byggprodukter
Martinsons
Tel: 070 676 92 99

Relaterade artiklar

Martinsons