• tisdag , 17 maj 2022


Hjältarnas Hus exteriör. Bild: White Arkitekter

Martinsons inleder samarbete med Hjältarnas Hus

ANNONS

Annons
Hjältarnas Hus - White Arkitekter

Hjältarnas Hus exteriör. Bild: White Arkitekter

Martinsons har tecknat ett treårigt samarbetsavtal med Hjältarnas Hus, som byggs intill Norrlands Universitetssjukhus i Umeå. Hjältarnas Hus är ett anhörighus där barnfamiljer som drabbats av allvarlig sjukdom kan bo tillsammans.

– Det är en satsning som är särskilt viktig för alla som bor långt från Norrlands Universitetssjukhus, till exempel i norra Sveriges inland. Vi är stolta över att vara delaktiga i en efterlängtad verksamhet som gör vardagslivet lite lättare i en svår stund, säger koncernchefen Lars Martinson.

Byggandet av Hjältarnas Hus inleddes 2016 och kommer att stå färdigt inom kort. Det omfattar 15 boenderum och tre lägenheter med eget kök. Huset innehåller också bibliotek, lekrum, läsrum, data- och spelrum, gym och allrum. Martinsons har också levererat limträstomme och limträpanel till byggnaden.

– Det känns bra att just Martinsons är med i samarbetet. Det är ett norrländskt stabilt företag som månar om miljön och tänker innovativt. De har ett oerhört starkt varumärke och att vi från Hjältarnas hus får ha den kopplingen är förstås en stor fördel för oss, säger Christer Nederstedt, projektledare på Hjältarnas Hus.

I Sverige finns sex sjukhusregioner. Fem av dessa har ett anhörighus kopplat till regionsjukhuset. I Norrland har det saknats, trots att området spänner över Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Till Norrlands universitetssjukhus i Umeå remitteras svårt sjuka barn och deras familjer från de fyra nordligaste länen. En del kan ha upp till 70 mil till Norrlands universitetssjukhus i vår region.

– Då avstånden i vår del av landet innebär stora utmaningar hjälps vi åt för att lösa dem. Det här är ett sånt tillfälle, säger Lars Martinson.

Mer information
Lars Martinson, koncernchef
Martinsons
Tel: 070 666 07 12

Christer Nederstedt, projektledare
Hjältarnas Hus
Tel: 070 597 82 86

Relaterade artiklar

Martinsons