• tisdag , 17 maj 2022


Jesper Åkerlund ny vd för Martinsons Byggsystem

Jesper Åkerlund

Jesper Åkerlund ny vd för Martinsons Byggsystem

ANNONS

Annons

Jesper Åkerlund blir ny vd för Martinsons Byggsystem. Han kommer närmast från tjänsten som marknads- och försäljningschef i samma bolag.
– Mitt övergripande mål är att fortsätta utveckla marknaden för bostadsbyggande i trä. Vi står inför ett systemskifte när det gäller träbyggande. Därför ska vi fortsätta bygga en organisation som står starkt rustad, både produktions- och kompetensmässigt, säger Jesper Åkerlund.

Jesper Åkerlund tar steget till vd-posten i ett bolag som under 2016 haft ordentlig vind i seglen. Intresset för industriellt och hållbart träbyggande har vuxit påtagligt i både samhälle och bransch. Och ett av Martinsons svar på den växande efterfrågan är den produktionslinje för KL-trä som byggts under 2016 och som invigdes i slutet av mars.

– Jag vill fortsätta den framgångsrika resa vi inlett där det handlar om att vidareutveckla marknaden för bostadsbyggande i trä. För att lyckas med det ska vi fortsätta bygga upp en organisation som står rustad för att leva upp till marknadens förväntningar, säger Jesper Åkerlund.

Men givetvis kommer framtiden även att bjuda på en hel del utmaningar. Jesper Åkerlund menar att de främsta handlar om kapacitet.

– Det handlar om att bibehålla och utveckla produktionskapacitet, men också om att säkra kompetensförsörjningen inom projektering, projektledning och konstruktion. Det är enormt viktigt för att kunna möta marknadens efterfrågan, säger Jesper Åkerlund.

Jesper Åkerlund är 47 år, född och uppvuxen i Skellefteå och sedan studieåren bosatt i Umeå. Han anställdes som marknads- och försäljningschef på Martinsons 2016 och arbetade innan dess som marknadschef på Masonite Beams. Han efterträder Mikael Salomonsson som vd för Martinsons Byggsystem.

Mer information
Jesper Åkerlund, vd Byggsystem
Martinsons
Tel: 070 950 05 90

Relaterade artiklar

Martinsons