ANNONS
Lund ställer in siktet på klimatneutralitet

Lund ställer in siktet på klimatneutralitet

annons
ANNONS

Fredagen den 8 november är det uppstartsträff för projektet Klimatneutrala Lund 2030 där Lunds kommun, forskare, näringsliv och ideella aktörer ska samarbeta för att ta sig an gemensamma klimatutmaningar.

Lunds kommun har som en av nio svenska kommuner fått medel för att driva projektet från Viable Cities, det nationella strategiska innovationsprogrammet för smarta och hållbara städer. Tillsammans med forskningsinstitutioner, näringsliv och civilsamhälle ska kommunen ta sig an frågeställningen Går det att bli en klimatneutral stad till 2030?

En utmaning är klimatneutralitet för det geografiska området Lund, inklusive alla som bor och verkar i området.

– Vi vill fortsätta vara en ledande och innovativ klimatkommun, så därför är projektet mycket stimulerande och viktigt. Som kommun kan vi göra en hel del för att bidra till att minska det geografiska områdets samlade utsläpp. Men för att nå ner till noll krävs samarbete som underlättar för medborgare och näringsliv att minska sin klimatpåverkan, säger Camilla Neptune, (L) ordförande kommunstyrelsens miljö- och hälsoutskott.

Projektet ska utmynna i en handlingsplan med konkreta idéer för att arbeta mot att bli ett klimatneutralt Lund. På mötet den 8 november får de inbjudna veta mer om vad det skulle innebära att delta i projektet, som bland annat präglas av att testa nya arbetssätt inom innovationsprocessande, workshops och så kallade design sprintar. I ett samarbete med Naturskyddsföreningen kommer kommunen också att genomföra ett antal hackatons för klimatet med unga deltagare.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.