ANNONS
Lotta Werner Flyborg blir ny VD för SGBC

Lotta Werner Flyborg blir ny VD för SGBC

annons
ANNONS

Lotta Werner Flyborg blir ny VD för Sweden Green Building Council, SGBC, och efterträder därmed John Söderberg som arbetat för SGBC som interim VD sedan hösten 2018.

John Söderberg hoppade in som tillfällig vd efter att Cecilia Ehrenborg Williams meddelat att hon lämnar posten. Lotta Werner Flyborg tillträder den 1 maj.

– Efter en gedigen process har vi nu rekryterat Lotta som ny VD för SGBC. Lotta har en bred erfarenhet från fastighetsbranschen. Hon har tidigare arbetat på arkitektkontor, i entreprenörs- och fastighetsutvecklingsbolag samt en kortare tid även kommunalt. Vi ser detta som en relevant och intressant bakgrund för uppdraget att leda arbetet med SGBC framåt. Vi är mycket glada att Lotta har valt SGBC och styrelsen ser fram emot att få göra denna resa tillsammans. Jag vill samtidigt tacka John Söderberg för allt som han hunnit åstadkomma i sin interimroll under denna tid. Det betyder mycket för SGBC, säger styrelseordförande Jeanette Reuterskiöld.

Lotta Werner Flyborg är utbildad arkitekt SAR och har tidigare arbetat som arkitekt och chef på arkitektkontor. Hon har tidigare arbetat på NCC på entreprenad- och beställarsidan i olika utvecklingsroller inom affärs- och projektutveckling samt marknad. Hon kommer närmast från rollen som VD på Tema och Affärsområdeschef Arkitektur på Projektengagemang.

– Hållbart samhällsbyggande är en av de viktigaste frågorna vi kan arbeta med idag. Jag ser fram mot att leda en så kompetent organisation som SGBC och tillsammans få möjlighet att utveckla den än mer – ett mycket spännande uppdrag, säger Lotta Werner Flyborg.

Foto: Sweden Green Building Council

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.