Cecilia Ehrenborg Williams lämnar VD-posten på SGBC

Cecilia Ehrenborg Williams lämnar VD-posten på SGBC

Sweden Green Building Councils styrelse har utsett John Söderberg till tillförordnad VD för föreningen och för Building Green in Sweden AB. John Söderberg ersätter Cecilia Ehrenborg Williams, som lämnar posten som VD av personliga skäl, uppger organisationen i ett pressmeddelande.

Cecilia Ehrenborg Williams tillträdde sin tjänst som VD den 1 augusti 2017 i samband med att tidigare VD:n Bengt Dahlgren gick i pension.

LÄS MER: Cecilia Ehrenborg Williams – med känsla för rättvisa

John Söderberg, som tillträder som tillförordnad VD den 1 november, kommer närmast från en roll som VD på JR Markteknik AB och har arbetat i bygg- och fastighetsbranschen under flera år, med tidigare roller som bland annat styrelseledamot i Stockholms Byggmästareförening samt som VD för BTH Bygg och för Skanska Teknik.

– Vi är mycket glada över att John kliver in som tillförordnad VD. John kan branschen i dess olika delar och har stor erfarenhet av att driva organisationer i förändring och utveckling. Han kommer nu att ta vidare det arbete som redan påbörjats, för att sedan kunna lämna över till nästa VD. En ny VD-rekrytering genomförs nu och det känns tryggt att John är på plats under den perioden, säger Jeanette Reuterskiöld, styrelseordförande för Sweden Green Building Council.

Foto: Jenny Öhman

 

Relaterade artiklar

Leave A Comment