LKFs nya utvecklingsprojekt Levla i Lund tar byggbranschen till en ny nivå

LKFs nya utvecklingsprojekt Levla i Lund tar byggbranschen till en ny nivå

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Med vårt nya utvecklingsprojekt Levla driver vi vår egen utveckling framåt, uppmuntrar till förändring av branschen samt bidrar till en positiv samhällsutveckling i Lund och Sverige.

Vi på LKF vill ta klivet till nästa nivå inom nyproduktion av hem – precis som i ett dataspel när du blivit bättre, fått mer erfarenhet och är redo för nästa nivå av utmaningar. Vi ska vara lite modigare, ta ett större ansvar, vara inlyssnande och samtidig smartare. Genom att ta vara på våra lärdomar och kunskapen i vår organisation når vi nästa nivå för att förändra branschen, ta vårt samhällsansvar och bidra både till utveckling och ett bredare hållbarhetstänk, både i Lund och i Sverige.

Redo att kliva upp ett antal nivåer

Med vårt senaste utvecklingsprojekt, Xplorion , som både fick utmärkelsen Årets bygge 2021 av Byggindustrin och korades till Årets Klimatsmarta boende av Sverige Allmännytta – är vi redo att levla upp.
Vad levlar LKF upp för något?
Vi levlar upp vårt hållbara byggande! Det unika med vår satsning är att vi kommer testa många olika lösningar för hållbart byggande i ett och samma byggprojekt. Det är något unikt tycker vi. I Levla bygger vi exempelvis inte bara i trä, utan vi bygger också med klimatförbättrad betong. Vi fokuserar även på hållbara lösning när det kommer till utemiljön. Häradsvägen har idag en gammal mangårdsbyggnad med kulturhistoriskt värde, träd och natur. I vår vision är detta en central del i det nya kvarteret som ska både byggas och levas hållbart.

Återbruk och samverkan

Vi fokuserar även på återbruk – från golv till sanitetsporslin. Vi planerar använda oss av exempelvis återbrukat tegel och fönster samt återbrukat material som sanitetsporslin, golv och dörrar och mycket, mycket mer.

Utmaningen här är samverkan med från olika aktörer för att få detta att fungera. Det är något som vi tror är någorlunda nytt i branschen, alltså att tänka hållbarhet som helhetslösning och i ett och samma projekt.

Upphandlingsprocessen blir därför unikt då den har så stort fokus på hållbarhet och återbruk med att ha en totalentreprenör, något som vi inte sett tidigare. Därför kommer Lunds universitet att vara en samarbetspartner i detta projekt för att studera denna process.
LKF och utvecklingsprojekt: Levla är en del i vår utvecklingsresa. Vår plan är att på 12 års sikt har tre utvecklingsprojekt – Xplorion, Levla, Trivista. Det centrala är att vi i dessa projekt provar olika utvecklande lösningar under samma tak. Även våra interna processer är en röd tråd i våra utvecklingsprojekt.

Levla, inflyttning år 2026,
Häradsvägen i Norra Lund
Fakta

Antal lägenheter: 61
Antal fordonsplatser: 35

Läge: Norra Fäladen
Adress: Häradsvägen 46-52, Lund
Bostadstyp: Flerfamiljehus och 6 radhus
Byggstart: år 2024
Inflyttning: årsskiftet 2026/2027

En hyresrätt för hållbara livsval

Unik utemiljö, rökfritt, elbilpool, cykelpool för lådcyklar, UWS, “Boka maskin, inte rum”-tvättstuga, bytesrum, verkstad, utrymme för leveransboxar, 6 av lägenheterna har återbrukad material så som golv, lister, dörrar, vitvaror, sanitetsporslin med mera.

Sponsrat innehåll från Bauroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.