Lindab vann Stora Inneklimatpriset för teknik med ultraljud

Lindab vann Stora Inneklimatpriset för teknik med ultraljud

Lindab blev årets vinnare av Stora Inneklimatpriset för produkten UltraLink. Priset delades ut under en galakväll för inneklimatbranschen på Skansen i Stockholm den 18 maj.

Teknologin bakom UltraLink bygger på ultraljud med sensorer, vilket innebär att inga inskjutande delar som samlar smuts behövs. Ultraljudet används för att mäta luftflöde och temperatur i ventilationskanaler. Genom en mer exakt och noggrann mätning även vid låga flöden och lufthastigheter skapar det fördelar gällande energieffektivitet, förenkling och rengöring.

ultralink-highres

“UltraLink ger nya innovativa möjligheter att energieffektivt styra luftmängder och underlätta injustering och luft. Att luftflödena är de avsedda är nödvändigt, både för att säkerställa att inomhusluftens kvalitet blir bra, och för att uppnå hög grad av energieffektivitet,” lyder juryns motivering.

– Det är fantastiskt positivt för Lindab och för de lösningar som vi arbetar med. En bekräftelse på det stora jobb som har lagts ner för att ta fram en helt ny typ av teknik för att mäta flöde och temperatur i ventilationssystem. Denna mätteknik skapar nya möjligheter för att optimera och energieffektivisera på ett sätt som tidigare inte varit möjligt. Till dags dato är det en unik metod för hela branschen och vi är jätteglada att det uppmärksammas på det här sättet, säger Bengt Andersson, Produkt & Marknadsdirektör på Lindab.

Mats Ryd, Bengt Andersson, Ola Berg, Malin Jönsson och Magnus Jacobsson på Lindab.

Foto: Lindab

Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment