Lindab fortsätter att bredda sitt erbjudande kring koldioxidreducerat stål

Lindab fortsätter att bredda sitt erbjudande kring koldioxidreducerat stål

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Lindab har sedan tidigare meddelat att de kommer att inleda produktion av tak- och fasadprofiler i koldioxidreducerat stål. Nu breddas erbjudandet när dotterbolaget Ekovent inleder tillverkning av takhuvar och ytterväggsgaller i koldioxidreducerat stål med cirka 70 procent lägre klimatpåverkan än vanligt stål.

Lindabkoncernen arbetar aktivt med att sänka sitt klimatavtryck genom ett antal olika initiativ. Ett av dem är att erbjuda produkter tillverkade i koldioxidreducerat stål. Nyligen meddelade Lindab att de kommer att inleda produktionen av tak- och fasadprodukter i detta material och nu fortsätter erbjudandet att breddas genom dotterbolaget Ekovent.

Ekovent kommer att använda sig av samma typ av stål som Lindab. Det koldioxidreducerade stålet består av 75 procent återvunnet material och tillverkas med hjälp av 100 procent förnybar energi, vilket innebär att det har cirka 70 procent lägre klimatpåverkan än traditionellt tillverkat stål.

Gör stor skillnad

– Vår takhuvsserie e-Line är konstruerad för upp till 40 procent mindre stålanvändning och i väntan på de första leveranserna av det fossilfria stålet inför vi redan nu produkter med koldioxidreducerat stål. Framställningen av stål har en stor påverkan på vårt klimat och med det koldioxidreducerade stålet tar vi ett stort steg för att minska vårt CO2-avtryck, säger Gabriella Wikander Johansson, VD på Ekovent AB.

Ekovent har varit en del av Lindabkoncernen sedan 2020 och är experter inom ventilations- och brandprodukter med egen utveckling och produktion i Vellinge utanför Malmö.

Företaget kommer inledningsvis att erbjuda takhuvar och ytterväggsgaller i det koldioxidreducerade stålet men planerar att utöka sitt sortiment inom fler produktområden under året. De första produktbeställningarna kommer att kunna tas emot i början av det andra kvartalet 2023.

Sponsrat innehåll från Bauroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.