Life City prisades på Fastighetsgalan

Life City prisades på Fastighetsgalan

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Under den digitala versionen av Fastighetsgalan prisades projekt som gör, eller kommer att göra, ett extraordinärt avtryck på den svenska fastighetsmarknaden. Life City, ett nytt centrum i Hagastaden för affärsutveckling och service kopplat till vård, forskning och life science, tog hem priset World in Property Award.

“Priset går i år till ett projekt och en byggnad med mycket särpräglad arkitektur som kommer att utgöra entrén till Hagastadens life science-kluster och som har hållbarhetscertifierats med BREEAM Excellent. Ambitionen är att bygga en mötesplats som stärker Hagastadens och Sveriges position i ett internationellt perspektiv. Arbetsmiljöer och samverkansformer bygger på den senaste forskningen och visionen är att skapa ett centrum för affärsutveckling kopplat till vård, utbildning och hälsa,” löd juryns motivering.

ON Arkitekter är husarkitekt för Life City och Atrium Ljungberg är projektägare. Gatun Arkitekter har tagit fram den karaktäristiska fasaden.

– Arbetet med fasaden har varit otroligt utmanande, säger Martin Lundin, ansvarig arkitekt. Det har krävts mycket mod och uthållighet från alla inblandade. För mig blir fasaden ett gott exempel på hur en stor byggnad med ett hårt drivet fasadkoncept kan arbeta med rikedom i både motorvägsskala och human trottoarskala.

Foto: Atrium Ljungberg

Sponsrat innehåll från Swisspearl
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.