Konferens om estetik och ekonomi med fokus på tegel

Konferens om estetik och ekonomi med fokus på tegel

ANNONS

Annons

I början av februari bjuds arkitekter och byggherrar in till en konferens om totalekonomi och estetik och teglets roll i det moderna byggandet.

Konferensen, som går av stapeln den 1 februari på Moderna Museet i Stockholm, är tänkt att inspirera till hur man som arkitekt och byggherre kan tänka in långsiktig hållbarhet och ansvarsfull totalekonomi i estetiskt inspirerande stadsmiljöer, berättar Gitte Krusholm Nielsen, vd Byggitegel.se, som arrangerar konferensen.

– Det är faktorer som måste sammanfalla om man vill vara säker på att de enorma summor som ska investeras i byggande under de kommande åren utnyttjas optimalt för att det ska kunna byggas tillräckligt många bostäder, säger hon.

Konferensens fokus ligger på teglets roll i det moderna byggandet. Utifrån estetik, arkitektur, hållbarhet och ekonomi belyses byggmaterialet genom inlägg från branschexperter. , när det gäller arkitektur och totalekonomi. Bland talarna finns Thomas Carstens, arkitekt och partner på Arkitema som berättar om inspirationen och principerna bakom Köpenhamns nya stadsdel Sluseholmen där husen längs kanalen fått fasad i tegel. Mårten Leringe, arkitekt och VD på C.F. Møller berättar om användningen av tegel som uttryck idag och hur nya tekniska innovationer som parametrisk design skapar nya förutsättningar för teglet i framtiden, med utgångspunkt från några av C.F. Møllers projekt, från Aarhus Universitet till Tiundaskolan i Uppsala och två bostadsprojekt i England som nyligen blivit nominerade till Brick Award.

Sluseholmen i Köpenhamn. Foto: Arkitema

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.