Kompetensuppbyggnad med fokus på träbyggande och cirkulärt byggande

Kompetensuppbyggnad med fokus på träbyggande och cirkulärt byggande

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Forskningsinstitutet RISE ska på uppdrag av Boverket leda arbetet med att öka kompetensen inom träbyggande och cirkulärt byggande i Sveriges bygg- och arkitektursektor. Uppdraget är en del EU:s initiativ New European Bauhaus (NEB) som kopplar EU:s ”Gröna giv” till visionen att skapa hållbara, vackra och inkluderande samhällen.

– Detta stärker Sveriges position i EU inom New European Bauhaus-rörelsen och riktar ett ökat fokus på svensk kompetens och våra miljömål samtidigt som utvecklingen av träbyggande och cirkulärt byggande kan öka tempot i omställningen till ett mer klimatneutralt och hållbart samhälle, säger Pia sandvik, VD RISE.

Nordiskt samarbete

RISE uppdrag för Boverket löper till slutet av 2024 och ryms inom Sveriges del av EU-kommissionens initiativ NEB Academy. RISE ska tillsammans med svenska aktörer ta fram utbildningsmaterial för kompetensuppbyggnad inom bygg- och arkitektursektorerna med fokus på träbyggande och cirkulärt byggande, bland annat ett öppet eLearning-material. Målet är att utveckla NEB Academy för hela Europas nytta och samarbete med de nordiska länderna blir viktigt för att lyckas.

– Vi kan nu bidra till en kompetenshöjning i hela byggbranschens ekosystem vilket ökar branschens internationella konkurrenskraft, samtidigt som det ger viktiga förutsättningar för utvecklingen av framtidens hållbara, vackra och inkluderande städer, säger Frida Knutsson, senior projektledare på RISE.

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.