Kommungrupp knyts till Rådet för hållbara städer

Kommungrupp knyts till Rådet för hållbara städer

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Varberg, Örebro och Eskilstuna är tre av de tolv kommuner som knyts till Rådet för hållbara städer. Nyckelpersoner från respektive kommun kommer att vara med i en referensgrupp till rådet.

Ett viktigt område för stadsutveckling som Rådet för hållbara städer ringat in är att stötta den lokala nivån och uppmärksammar de hinder som upplevs och finns hos kommunerna i det dagliga arbetet. Genom att koppla en kommungrupp till rådet är förhoppningen att man gemensamt ska skapa lösningar på utmaningar och hinder som upplevs i vardagen hos kommunerna.

Nyckelpersoner från tolv kommuner kommer att ingå i referensgruppen. I kommungruppen finns personer som rådet menar kan tillföra gedigen kunskap men som också kan dela med sig av erfarenheter och goda exempel. Varberg är en av de utvalda kommunerna.

– Väldigt roligt att bli tillfrågad, det känns som ett kvitto på att Varberg gör något bra. Förhoppningsvis kan vi bidra med våra erfarenheter, både de goda och de mindre bra, säger Claes Premmert, projektledare för Västerport och en av tolv nyckelpersoner från lika många kommuner som från och med nu ingår i rådets referensgrupp.

Annons

Förutom Varberg ingår nyckelpersoner från Örebro, Eskilstuna, Malmö, Göteborg, Kiruna, Umeå, Borås, Skara, Stockholm och Helsingborg.

– Vi ser fram emot ett kreativt samarbete med kommunerna för att få ett stöd och kunskap från den lokala nivån. Det kommer bli en styrka för rådet när vi ska arbeta för hållbar stadsutveckling i hela landet, säger Monica von Schmalensee, ordförande i Rådet för hållbara städer.

Eskilstuna, en av kommunerna som knyts till Rådet för hållbara städer.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.