Kombinerat äldreboende och förskola blir verklighet i Huddinge

Foto: Huddinge Samhällsfastigheter

Kombinerat äldreboende och förskola blir verklighet i Huddinge

ANNONS

Annons

Huddinges första kombinerade äldreboende och förskola kan snart bli verklighet. Aktuella hyresgäster är Ersta diakoni äldreomsorg och Jensen förskola.

Det kommunägda bolaget Huddinge Samhällsfastigheter byggde det kombinerade äldreboendet och förskolan i Snättringe på uppdrag av kommunen och byggnaden stod klar i våras. En försäljningsprocess har pågått under sommaren och köparen Altura fastigheter kommer stå som hyresvärd till Ersta diakoni och Jensen.

– Vi är oerhört glada att välkomna Ersta diakoni, Sveriges största idéburna aktör inom vård och omsorg, till Huddinge. Bildhuggaren blir det första idéburna äldreboendet i kommunen på 20 år och bidrar med sina 90 platser både till ökad valfrihet och nya kvaliteter för de äldre. Förhoppningen är att samspelet mellan de äldre och barnen på förskolan ska hjälpa mot den ofrivilliga ensamhet som vi ser öka allt mer i samhället, säger Karl Henriksson (KD), kommunalråd med ansvar för vård och omsorg.

LÄS MER: Trädgårdarna – rum för liv och stillhet

Bildhuggaren är en miljöcertifierad fastighet enligt Miljöbyggnad nivå Silver med Guld på energi. Miljöcertifiering av en byggnad innebär att miljöarbetet och byggnadens miljöprestanda granskas av tredje part.

– Intresset var stort när vi lade ut fastigheten till försäljning. Det var 46 intressenter varav 11 lämnade skriftliga anbud, säger Henrik Örneblad, vd på Huddinge Samhällsfastigheter.

LÄS MER: Skärvet – vårdboende som sticker ut

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.