Huurre installerar kylsystem i Fagerstas nya bandyanläggning

Huurre installerar kylsystem i Fagerstas nya bandyanläggning

ANNONS

Annons

Huurre, Caverions specialister inom kyla, installerar i Fagerstas nya bandyanläggning som ska moderniseras med ett nytt miljövänligt kylsystem och digital övervakning.

Bandyanläggningens tidigare rör och kylmaskiner med ammoniak kommer att bytas ut till nya kylmaskiner med koldioxid som köldmedium för att skapa en mer energieffektiv och miljövänlig utomhusarena. Till kylsystemet installeras också ett nytt övervakningssystem från Huurre och Caverion, Huurre iTOP. Övervakningssystemet möjliggör integrerade styr- och övervakningsfunktioner optimala för ishallar och utomhusanläggningar.

– Vår tidigare kylanläggning rymmer sex ton ammoniak vilket naturligtvis inte är säkert för omgivningen. Det känns fint att få ersätta åldrad teknik med en ny kyllösning där köldmediet är koldioxid, säger Leif Ekengren, driftingenjör NVK.

NVK har också valt Huurre (en del av Caverion) att, utöver att ansvara för kyllösningar, installera el, ventilation, styr- och reglerteknik samt automation. Arbetet startades i mitten av april 2021.

Vi har kunskap om både regler och förutsättningar för en klimatsmart kylmarknad som utvecklas och lyder under allt strängare krav. Många av våra kunder behöver byta ut sina köldmedier till miljövänliga CO2-alternativ de kommande åren. Våra lösningar är inte bara miljövänliga, de minskar också energiförbrukningen i våra kunders byggnader, säger Juha Mennander, vd Caverion Sverige AB och Huurre Sweden AB.

Arbetet beräknas vara klart i mitten på oktober 2021.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.