Ett av världens mest moderna reningsverk

Fotograf: SVOA Ett av världens modernaste reningverk i Sickla

Ett av världens mest moderna reningsverk

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Henriksdals reningsverk i Nacka uppgraderas och optimeras nu med ny teknik för att rena framtidens avloppsvatten och blir därmed ett av världens mest moderna.

Caverion har fått i uppdrag av Veidekke att installera el och telekomutrustning i delar av Sicklaanläggningen, en del av Henriksdals reningsverk, som ligger i bergrummen under Hammarbybacken. Allt till en ordersumma om cirka 100 MSEK.

Hållbarhet en röd tråd

Projektet som består av ett antal olika arbeten kommer att pågå de kommande åren. Bland annat ska nya bergrum, pumpstationer, transporttunnlar och personalutrymmen byggas och renoveras. Uppdraget är att installera belysning, kraft och ställverk i ett antal utrymmen.

Därutöver levererar Caverion brandlarm, teletekniska installationer, passerkontroll och datanätverk för anläggningens kommunikationssystem.

”Detta är ett spännande uppdrag i ett mycket stort infrastrukturprojekt. Här har vi möjlighet att använda vår styrka och bredd – och uppdraget ligger väl i linje med vårt strategiska tema hållbarhet. Att vara med och utveckla världens modernaste reningsverk talar sitt tydliga språk. Vi gör skillnad på riktigt”, säger Uno Lundberg, vd Caverion Sverige.

Annons

Marcus Ulander är inköpare på Veidekke och nöjd över att ha Caverion med i projektet:

”Vi ser fram emot att få jobba ihop med Caverion under många år i projektet. Våra kompetenser är en bra match och tillsammans kommer vi att åstadkomma något som många generationer får nytta av”, säger Marcus Ulander.

Samlad kompetens ger mervärde

Utöver detta uppdrag har Caverions nya systerbolag Assemblin vunnit installationsuppdraget avseende kraftinstallationer till ett ordervärde på 130 MSEK.

”Ett första bevis på att vi kompletterar varandra och kan ge våra kunder ett mervärde i vår samlade kapacitet. Detta visar styrkan i att kombinera Assemblin och Caverion till en koncern. Tillsammans kommer vi att kunna erbjuda våra kunder de mest kompletta och banbrytande lösningarna över hela livscykeln för hållbara omgivningar”, säger Uno Lundberg.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.