Hifab publicerar rapport om samhällsbyggnadssektorns omställning

Hifab publicerar rapport om samhällsbyggnadssektorns omställning

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

2023 präglas av oro och osäkerhet i olika former. Samtidigt är det ett år som fört med sig innovation och förändring – inte minst kopplat till hållbarhet och teknikutveckling.

I rapporten ”Samhällsbyggnad i omställning” har Hifab samlat sina insikter kring åtta av de tydliga skiften som sker inom flera hållbarhetsområden – och som präglar svensk fastighets- och samhällsbyggnadssektor under året.

Branschen befinner sig i ett skede där hållbarhetsomställningen nu tar fart i praktiken. Det ständiga förändringstrycket drivet av bland annat politiska beslut, nya regelverk samt rådande konjunktur och marknadsläge medför både utmaningar och möjligheter.

Annons

– Som kunskapsbolag är det ett av våra uttalade mål att dela med oss av våra insikter – och därigenom skapa förutsättningar för fler aktörer att leda i förändring. Därför känns det otroligt kul att nu dela med oss av den här rapporten, i vilken vi har samlat de skiften som sker inom exempelvis klimat, energi, material, social hållbarhet och digitalisering, säger Amanda Tevell, Hållbarhets- och Strategichef på Hifab.

Rapporten består av 8 delar och finns tillgänglig i sin helhet på hifab.se från och med den 23 november.

Energiarbete är obligatoriskt, energisystemet är komplext
CSRD säkrar hållbarhetsfrågornas plats på styrelsenivå
Kostnaden för klimatskador ökar, vem ska betala?
Kompetensförsörjning är en flaskhals i digitaliseringen
Socialt hållbar stadsutveckling mäts och följs upp
Trovärdiga vägar mot klimatneutralitet under utformning
Återbruk blir ett mer attraktivt val i en turbulent omvärld
Träbyggnad har blivit ett reellt alternativ

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.