Heimstaden Bostad ansluter sig till Science Based Targets

Heimstaden Bostad ansluter sig till Science Based Targets

ANNONS

Annons

Företaget blir ett av de första stora europeiska bostadsfastighetsbolag att ansluta sig till Science Based Targets initiative (SBTi). Heimstaden Bostad kommer bland annat arbeta med omställning till förnybar energi i energisystemen och kommer att begära EPD:er från tillverkare.

SBTi är ett samarbete mellan Carbon Disclosure Project (CDP), FN:s Global Compact (UNGC), World Resources Institute (WRI) och Världsnaturfonden (WWF). Science Based Target (SBT) är vetenskapligt baserade målsättningar som företag kan använda sig av för att minska växthusgasutsläpp. De sätts i enlighet med vad som enligt forskning krävs av respektive bransch och verksamhet för att världen tillsammans ska nå målet om max 1,5 grads uppvärmning.’

– Att sätta vetenskapliga mål är bra för planeten, samhället och människorna och det visar att vi menar allvar i hållbarhetsarbetet. Det hjälper oss också att accelerera omställningen till en koldioxidsnål ekonomi och parera klimatförändringens värsta effekter, säger Katarina Skalare, Chief Sustainability Officer på Heimstaden.

Begär EPD:er från tillverkare

De mål Heimstaden Bostad nu sätter upp i enlighet med SBT innefattar energieffektivisering, fossilbränslefri verksamhet på de skandinaviska marknaderna 2030, energiomställning till mer förnybar energi i energisystemen samt byte av uppvärmningslösningar på andra marknader. Bolaget ska också arbeta för att säkerställa 100% ursprungscertifierad förnybar el. Under 2021 kommer Heimstaden Bostad även att begära miljövarudeklarationer (EPD) från tillverkare och entreprenörer för att kunna beräkna specifika koldioxidutsläpp och kartlägga miljöpåverkan. Resultatet man tar fram kommer att användas för att identifiera och reducera koldioxidutsläppen kopplat till fastighetsbyggandet, uppger företaget.

ANNONS

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.