HeidelbergCement köper upp Kynningsrud Prefab

HeidelbergCement köper upp Kynningsrud Prefab

ANNONS

Annons

Byggmaterialkoncernen HeidelbergCement förvärvar stomentreprenören Kynningsrud Prefab.

Kynningsrud Prefab tillverkar och monterar betongelement för olika typer av byggnader. Företaget är en etablerad aktör i västra Sverige, södra Norge och Oslo med produktionsanläggning i Uddevalla och Fredrikstad. Verksamheten har 350 medarbetare och omsätter årligen omkring 700 miljoner NOK.

Försäljningen av Kynningsrud Prefab sker som följd av ett generationsskifte inom Kynningsrudkoncernen.

– Vi planerar att fokusera mer på våra affärsområden för kran, fastighet och bygg framöver. Det känns bra att låta en aktör som HeidelbergCement driva prefabverksamheten vidare eftersom det ger en grund för en fortsatt trygg och god utveckling, säger koncernchef Pål Kynningsrud.

I och med förvärvet utökar HeidelbergCement därmed sin geografiska närvaro i Västsverige.

– Med detta förvärv får vi en utökad geografisk täckning när det gäller prefab. Samtidigt blir vi mer flexibla tack vare fler fabriker, vilket kommer att gynna både verksamheten och våra kunder, säger Jan Lagerstedt, vd i Nordic Precast Group.

Förvärvet av Kynningsrud Prefab genomförs genom förvärv av 100 procent av aktierna i moderbolaget Kynningsrud Prefab Holding AS. Verksamhetsområdena Kran, Fastighet och Bygg i Kynningsrud omfattas inte av förvärvet.

Kynningsrud Prefabs fabrik i Uddevalla.

Sponsrat innehåll från Bygma

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.