HeidelbergCement samarbetar med Ingenjörer utan gränser

HeidelbergCement samarbetar med Ingenjörer utan gränser

ANNONS

Annons

Den ideella organisationen Ingenjörer utan gränser och HeidelbergCement i Sverige, där bolagen Cementa, Betongindustri, Jehander, Abetong och Contiga ingår, har inlett ett samarbete.

Varje år genomför Ingenjörer utan gränser ett antal projekt runt om i världen. Genom det nya samarbetet kommer medarbetare inom HeidelbergCement och dotterbolagen i Sverige att bidra med kunskap och engagemang i den internationella projektverksamheten, samtidigt som man genom dialog med studenter främjar intresse för bygg och konstruktion med inriktning på hållbar samhällsbyggnad.

Partnerskapet ska leda till att utveckla en mer hållbar infrastruktur i sårbara områden i med tonvikt på effektiv resursanvändning och ökad användning av teknik för uppbyggnad av hållbara samhällen.

– Vi kommer att hjälpa till att bygga robusta samhällen i många delar av världen, där god resursanvändning och hållbara lösningar med liten klimatpåverkan kommer att vara viktiga faktorer. Jag är säker på att HeidelbergCements breda kompetens inom byggmaterial och
Ingenjörer utan gränsers kunskap om utsatta områden tillsammans kommer att leda till bra projekt i länder som verkligen behöver det, säger Giv Brantenberg. General Manager för HeidelbergCement Northern Europe.

Projekt i Ghana med Ingenjörer utan gränser. Ett projekt i Ghana för bygga ett nytt kök vid Wulugu Senior Highschool, som startade i början av november 2018 och blev klart 2019. Tekniska lösningar och kaminer anpassades för det lokala sammanhanget. 

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.